Mina studier

Rusta och Matcha i Kalmar, så här hjälper vi dig att hitta rätt jobb

Rusta och Matcha är till för dig som behöver lite extra stöd för att hitta och söka ett jobb. Vår handledare hjälper dig att hitta ett jobb eller studier.

Du kan till exempel få hjälp med:

  • Stöd och vägledning för att hitta och söka jobb
  • Hjälp med företagskontakter
  • Studievägledning och hjälp att hitta rätt utbildning
  • Hjälp med att skriva ett bra CV anpassat efter din bransch
  • Träning inför arbetsintervjuer och träffar med arbetsgivare

Vi anpassar tjänsten efter vad du har för behov och vilket mål du vill nå, vare sig det är ett nytt jobb eller studier. Våra handledare utgår alltid ifrån din situation och har god erfarenhet från branschen. Vi ser fram emot att träffa just dig!

“Jag hoppas du vill ge mig förtroendet att stötta dig på vägen framåt i ditt yrkesliv. Med mångårig vana av ett coachande ledarskap, kombinerat med dokumenterat god förmåga av att hjälpa människor och företag att växa, ser jag fram emot att få möjligheten att lära känna dig!”

Petronella Carlevad

Jag heter Eli Larsen och har jobbat som chef och med coachning/utbildning i många år. Jag har jobbat inom IT, sälj, friskvård, restaurang och kompetensutveckling. Jag älskar att hjälpa människor att utvecklas och komma framåt i arbetslivet. Hos mig får du lära dig att tänka utanför boxen och utmana dig själv på vägen mot ditt nya jobb

Eli Larsen

“Jag hoppas du vill ge mig förtroendet att stötta dig på vägen framåt i ditt yrkesliv. Själv har jag jobbat med arbetsomställning och administration samt inom industri- och servicebranschen i nästan 30 år. Med mångårig vana av rekrytering och coachning/matchning samt med god förmåga av att hjälpa människor komma närmare sina mål, ser jag fram emot att få möjligheten att lära känna dig!”

Annicka Karlsson

Hur går det till?

Du träffar din handledare varje vecka, digitalt eller fysiskt är upp till dig. Tjänsten har fyra olika nivåer, där antalet träffar skiljer sig åt. Vilken nivå som du får gå bestämmer din arbetsförmedlare.

Om du inte talar svenska har du möjlighet att delta på ditt modersmål.  Du deltar i Rusta och Matcha i sex månader, som kan förlängas med ytterligare sex månader.

Har du frågor? Kontakta oss gärna på kundcenter@ya.se eller på telefon 023 – 584 00

Rusta och Matcha

Ansöknings­process

Steg 1

Kontakta Arbets­förmedlingen

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten Rusta och Matcha.

TILL ARBETSFÖRMEDLINGEN

Steg 2

Välj YrkesAkademin som partner

På arbetsförmedlingen får du en lista på företag som arbetar med Rusta och Matcha. Välj YrkesAkademin så kontaktar vi dig och bokar in en tid.

FRÅGOR? KONTAKTA OSS

Senaste artiklarna

Alla artiklar 1 av 3