Mina studier

karriärbyte

 

Reskill – Är det dags att byta karriär?

 

En YH-utbildning är utbildningsformen för dig som vill ta ett nytt steg i karriären eller göra ett karriärbyte. 75 procent av de som påbörjade en YH-utbildning förra året hade redan jobb innan utbildningen var avslutad och 9 av 10 har ett jobb snabbt efter att de examinerats. Siffrorna talar i klarspråk – en YH-utbildning är en investering i din karriär.

 

Hur kommer det sig att så många lyckas med sitt karriärbyte genom yrkeshögskolan? En del av svaret hittar du redan när en ny YH-utbildning tas fram. Utbildningarna startar nämligen endast inom yrkesroller som behövs på arbetsmarknaden, där framtidsutsikterna för dig som student är goda.

 

En annal del av svaret hittar du i LIA (Lärande i Arbete) som innebär att du under din utbildning kommer ut i verkligheten och får testa din kompetens i skarpt läge hos en arbetsgivare. När vi pratar med de som gått våra utbildningar brukar man ofta nämna sin LIA-period som den bästa tiden på sin utbildning.

 

I varje utbildning finns en ledningsgrupp som består av företag från branschen som är med och bestämmer innehållet i utbildningen. Detta gör att utbildningen håller en väldigt nära relation till hur det är när du väl kommer ut på en arbetsplats – det är trots allt företagen i branschen som varit med och tagit fram den.

 

Yrkeshögskolan är med andra ord en utav de bästa investeringarna du kan göra för att komma vidare i din karriär. Är du nyfiken på vilka utbildningar som finns tillgängliga just nu? Du hittar dem Här

Tillbaka till yrkeshögskolan