Lärplattform

Privat- och Företagsutbildning

Specialiserad matlagning

Privat- och Företagsutbildning

Längd

2 dagar

Studieform

Fysisk

Studietakt

Heltid

Utbildningsort:
Pris
0,00 kr
Ort och startdatum
Välj ort och startdatum
Beskrivning
Innehåll
Behörighet

Känner du igen att era gäster pratar om hållbarhet, närodlat och hälsa?

 

Gästerna idag är väldig medvetna och ställer krav på hållbarhet, lokala råvaror samt har olika kostpreferenser. Nu har ni chansen att få fler verktyg att presentera menyer som attraherar gäster och besökare i din region.

 

Under hösten 2019 kommer vi att ha två inriktningar på vår utbildning. Ett tillfälle á två dagar med Vilt tema och ett tillfälle á två dagar med vegetariskt tema.

Utbildningen pågår under två dagar och vi varvar teori med praktik. Mer specifikt info hittar du under fliken ”innehåll”.

 

Du som deltagare kommer att träffa kollegor i branschen, ta del av föreläsningar och arbeta aktivt i workshop där både tillagning i köket samt sensorik är i fokus.

 

 

Kompetensmål

 

  1. Du ska ha utvecklat din tillredning mer målgruppsanpassat med ett tydligt fokus på närodlat.
  2. Du ska ha lärt dig tänka hållbart för att gynna det lokala mathantverket (producenten).
  3. Du ska kunna sätta hälsan i fokus – rätt sammansättning av kost.

 

 

För att boka

 

Välj ort och datum och klicka på ”boka”. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas. I steg 2, vid ”företag” fyll i ditt företagsnamn och din titel. Kursen är kostnadsfri för deltagare i ”En värld av möjligheter”.

 

Vid frågor

 

Matilda Runeson

matilda.runeson@ya.se

072 – 183 38 21

Kursinnehåll tema VILT:

 

Dag 1, 21 oktober

  • Studiebesök i hjorthägn
  • Praktisk grovstyckning i slakteri
  • Inspirationsföreläsning – Vilken roll det vilda köttet haft/har i den svenska gastronomin
  • Workshop – Vilt och tillbehör i säsong
  • Gemensam middag

 

Dag 2, 22 oktober

  • Genomgång av förmiddagens recept
  • Tillagning
  • Teori – Viltköttshygien

 

 

Kursinnehåll Tema VEGETARISKT

 

Dag 1, 6 november

  • Inspirationsföreläsning – Grön Gastronomi, säsongsanpassad vegetarisk matlagning. Hur blir det godare, nyttigare och vackrare?
  • Workshop – Vegetariska rätter och tillbehör i säsong för restaurang och konferensmenyer.
  • Gemensam middag

 

Dag 2, 7 november

  • Genomgång av förmiddagens recept
  • Tillagning
  • Teori – Varför behöver vi bli bättre på att laga vegetariskt?

 

 

 

För att boka

 

Välj ort och datum och klicka på ”boka”. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas. I steg 2, vid ”företag” fyll i ditt företagsnamn och din titel. Kursen är kostnadsfri för deltagare i ”En värld av möjligheter”.

 

Vid frågor

 

072 – 183 38 21

Matilda Runeson

matilda.runeson@ya.se

Denna utbildning riktar sig till företag i besöksnäringen och deras medarbetare som verkar i Småland, Öland och Gotland som medverkar i Hotell- och restaurangfackets projekt ”En värld av möjligheter”.

 

 

Är ert företag inte med i projektet och vill veta mera kontakta info.varldavmojligheter@hrf.net

Beskrivning

Känner du igen att era gäster pratar om hållbarhet, närodlat och hälsa?

 

Gästerna idag är väldig medvetna och ställer krav på hållbarhet, lokala råvaror samt har olika kostpreferenser. Nu har ni chansen att få fler verktyg att presentera menyer som attraherar gäster och besökare i din region.

 

Under hösten 2019 kommer vi att ha två inriktningar på vår utbildning. Ett tillfälle á två dagar med Vilt tema och ett tillfälle á två dagar med vegetariskt tema.

Utbildningen pågår under två dagar och vi varvar teori med praktik. Mer specifikt info hittar du under fliken ”innehåll”.

 

Du som deltagare kommer att träffa kollegor i branschen, ta del av föreläsningar och arbeta aktivt i workshop där både tillagning i köket samt sensorik är i fokus.

 

 

Kompetensmål

 

  1. Du ska ha utvecklat din tillredning mer målgruppsanpassat med ett tydligt fokus på närodlat.
  2. Du ska ha lärt dig tänka hållbart för att gynna det lokala mathantverket (producenten).
  3. Du ska kunna sätta hälsan i fokus – rätt sammansättning av kost.

 

 

För att boka

 

Välj ort och datum och klicka på ”boka”. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas. I steg 2, vid ”företag” fyll i ditt företagsnamn och din titel. Kursen är kostnadsfri för deltagare i ”En värld av möjligheter”.

 

Vid frågor

 

Matilda Runeson

matilda.runeson@ya.se

072 – 183 38 21

Innehåll

Kursinnehåll tema VILT:

 

Dag 1, 21 oktober

  • Studiebesök i hjorthägn
  • Praktisk grovstyckning i slakteri
  • Inspirationsföreläsning – Vilken roll det vilda köttet haft/har i den svenska gastronomin
  • Workshop – Vilt och tillbehör i säsong
  • Gemensam middag

 

Dag 2, 22 oktober

  • Genomgång av förmiddagens recept
  • Tillagning
  • Teori – Viltköttshygien

 

 

Kursinnehåll Tema VEGETARISKT

 

Dag 1, 6 november

  • Inspirationsföreläsning – Grön Gastronomi, säsongsanpassad vegetarisk matlagning. Hur blir det godare, nyttigare och vackrare?
  • Workshop – Vegetariska rätter och tillbehör i säsong för restaurang och konferensmenyer.
  • Gemensam middag

 

Dag 2, 7 november

  • Genomgång av förmiddagens recept
  • Tillagning
  • Teori – Varför behöver vi bli bättre på att laga vegetariskt?

 

 

 

För att boka

 

Välj ort och datum och klicka på ”boka”. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas. I steg 2, vid ”företag” fyll i ditt företagsnamn och din titel. Kursen är kostnadsfri för deltagare i ”En värld av möjligheter”.

 

Vid frågor

 

072 – 183 38 21

Matilda Runeson

matilda.runeson@ya.se

Behörighet

Denna utbildning riktar sig till företag i besöksnäringen och deras medarbetare som verkar i Småland, Öland och Gotland som medverkar i Hotell- och restaurangfackets projekt ”En värld av möjligheter”.

 

 

Är ert företag inte med i projektet och vill veta mera kontakta info.varldavmojligheter@hrf.net

Privat- och företags­utbildningar

Boka din kurs

Boka

Boka din kurs genom att välja plats, datum och antal deltagare

Totalt exkl. moms: 0,00 kr

Kontakta oss

För frågor eller offert:

 

023 – 584 00

kundservice@ya.se

Kontakta oss

För frågor eller offert:

 

072-183 38 21

matilda.runeson@ya.se

Studera med YrkesAkademin

 

YrkesAkademin bildades 1997 i Falun, Dalarna och vi är idag en stor leverantör av yrkesutbildning för vuxna över hela landet. Vi har utbildningar inom en rad olika områden, som tex lastbilsförare, fastighetsskötare, affärsutvecklare, maskinförare, svetsare och kock. Är du företagare kan vi erbjuda kortkurser och certifieringar till din personal. Till dig som funderar på att byta yrke eller är arbetssökande har vi kompletta yrkesutbildningar och hjälper dig gärna med stöd och matchning för att hitta jobbet som passar dig!