Mina studier

Restauranger tvingades stänga – Isabelle såg ett behov av att hjälpa lokala företag

29 november, 2022

En permittering och ett nedlagt jobb blev startskottet för Isabelles nästa drömyrke. Under åren har Östersundstjejen sett många restauranger och verksamheter tvingats lägga ner. Nu pluggar hon till Affärsutvecklare inom besöksnäringen, för att kunna göra något åt saken!

 

Restauranger som lägger ner drabbar städer hårt, med färre jobbmöjligheter och tråkigare städer som följd. Exakt det vill Isabelle göra något åt.

 

  • Jag vill hjälpa företag att utvecklas i en riktning som gör att de inte behöver läggas ner, säger Isabelle.

I samma veva som hon blev uppsagd såg hon en annons från ett företag som sökte en affärsutvecklare.

 

  • Jobbet lät spännande. Jag googlade på yrket affärsutvecklare och fick några träffar. Och bestämde mig för att utbilda mig inom det, förklarar Isabelle.

 

Lär sig bättre på distans

 

Isabelle vet att distansstudier passar henne bäst. På hemmaplan både trivs hon bäst och lär sig mest. Därför föll valet på YrkesAkademins Yrkeshögskolas distansutbildning Affärsutvecklare för besöksnäringen, som hon sökte och blev antagen till.

 

Målet är att starta en egen konsultfirma efter studierna. Jag vill hjälpa företag att öka sina intäkter så att de kan finnas kvar. Tanken är att jag ska arbeta kvar på mitt nuvarande jobb och sakta börja bygga upp min konsultverksamhet vid sidan av, tills den dag då mitt kontaktnät och uppdragen är så pass stora att jag kan leva på det, förklarar Isabelle.

 

Ett riktigt Google-sökar-proffs

I hennes kommande affärsidé kommer målgruppen vara småföretag inom restaurang, event och besöksnäringen. Här har hon en superkraft som hon tror kan komma väl till pass: Isabelle är nämligen ett proffs på att Googla.

 

  • Jag är lyhörd, snabb på att snappa upp saker och har koll på vad som händer i närområdet. Exempelvis om något företag går dåligt, har lämnat in konkursansökan, bytt ägare osv. Här ser jag stora möjligheter till att kunna erbjuda min hjälp och bidra till att utveckla företagen, förklarar Isabelle.

 

Isabelle kommer från en entreprenörsfamilj där många har drivit eget så att bli egenföretagare känns som ett logiskt steg för henne. Jag tycker om förändring, säger Isabelle. Så att jobba som konsult och sätta sig in i olika företags utmaningar och lösningar känns naturligt och inspirerande.

 

 

“Det har aldrig känts så rätt som med denna utbildning”

 

  • Utbildningen har gjort mig redo för att kunna hjälpa företag att utvecklas, så de inte behöver läggas ner. Det har aldrig känts så rätt som med denna utbildning, menar Isabelle.

Favoritkurserna som hon tycker har gett henne allra mest är affärsekonomi, projektledning och affärsutveckling.

 

Vill du också bli Affärsutvecklare inom besöksnäringen?

 

Läs mer om utbildningen