Information om Corona-viruset

Mina studier

 

 

Så här hjälper

Stöd och Matchning

dig att hitta rätt jobb

 

 

Stöd och matchning är till för dig som behöver lite extra stöd för att söka och hitta ett jobb. Den här tjänsten finns tillgänglig för dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen.

 

Anpassat efter dig

 

Vi på YrkesAkademin utgår alltid efter dina erfarenheter och din situation. Våra handledare kommer ofta från branschen och har en bakgrund inom yrkesutbildning.

 

Tillsammans gör ni en planering för att hitta rätt väg till ditt nästa jobb eller utbildning. Här utgår vi från dina önskemål för att hitta en väg som känns rätt för dig.

 

Är du nära ett jobb men kanske saknar någon del? Då kan vi ge dig rätt kompetens. Det kan vara en kortare utbildning eller någon praktisk del.

 

Hos oss på YrkesAkademin kan du till exempel få hjälp med:

 

  • Stöd och vägledning för att hitta och söka jobb
  • Tillgång till alla våra företagskontakter
  • Dataundervisning
  • Studievägledning
  • Hjälp med att skriva ett bra CV
  • Träning inför arbetsintervjun
  • Svenskundervisning

 

Hur går det till?

 

För att få ta del av Stöd och matchning börjar du med att prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Tillsammans kommer ni överens om vilka förutsättningar som finns för att gå vidare.

 

Du har sedan regelbundna träffar med din handledare hos oss på YrkesAkademin där ni tillsammans kommer överens om din personliga plan för att komma vidare till jobb eller studier. Under Corona finns såklart möjlighet att göra dessa möten digitalt.

 

Du deltar i programmet i tre månader, sedan utvärderar Arbetsförmedlingen hur det har gått. Om det behövs kan Arbetsförmedlingen förlänga stödet med tre månader och i vissa fall med ytterligare tre månader.

Låt oss hjälpa dig komma närmare ditt nya jobb.