Mina studier

LIA praktik

 

Vad är LIA-praktik?

 

Lärande i arbete (LIA) är en kurs i utbildningsplanen som innebär att du praktiserar på en arbetsplats. Syftet med kursen är att du som studerar ska få möjlighet att utveckla dina kunskaper och kompetenser i en verklig miljö, knyta kontakter med personer i branschen och prova på yrkesrollen.

 

En fjärdedel av utbildningen består av LIA och det är mycket vanligt att du blir erbjuden en anställning efter din praktikperiod.

 

 

Hur fungerar det?

 

Du som studerande får själv välja vilket företag du vill göra din LIA på. Din utbildningsledare finns där som stöd och kan hjälpa dig med kontakter, tips och det du undrar över. Av erfarenhet är det bra att tidigt börja fundera över vilka företag som kan vara intressanta att göra sin LIA på. När du valt praktikplats får du en handledare som ansvarar för dig och kommer se till att du uppfyller dina mål och utvecklas.

 

 

Frågor och svar om LIA

 

 

LIA – bästa tiden på utbildningen

 

 

När vi pratar med de studerande som gått våra utbildningar brukar de ofta nämna sin LIA-period som den bästa tiden på sin utbildning. Fredrik Berglund är en av våra tidigare studerande som uppskattade sin LIA-period då den ledde till hans drömjobb:

 

 

Det bästa med utbildningen är att den ligger nära arbetslivet och är anpassat efter vilka kunskaper som krävs på dagens arbetsmarknad. Jag gjorde min andra praktikperiod på Nordic Light Hotel, ett designhotell mitt i Stockholm. Redan under praktiken fick jag anställning och jobbade sedan parallellt med studierna“, berättar Fredrik.

 

 

 

Tillbaka till yrkeshögskolan