Mina studier

 

LIA-handledare hos YrkesAkademin

 

LIA står för Lärande i arbete och det är just det praktiska lärandet som utmärker en Yrkeshögskoleutbildning. Det är då våra studerande får omsätta sin kunskap i praktiken. Genom att ta emot en LIA-praktikant från YrkesAkademin får du in helt nya ögon i din organisation och en möjlighet att lära känna din potentiella kollega innan anställning. Faktum är att många studenter anställs på sina LIA-platser redan innan utbildningen är slut! Bra för den studerande och för dig, en win-win-situation helt enkelt.

 

Att ta emot en LIA-praktikant är helt kostnadsfritt. Det som krävs av ditt företag är engagemang, tydliga arbetsuppgifter, rätt arbetsredskap samt en dedikerad

LIA-handledare. Detta så att alla parter skall få ut så mycket som möjligt av tiden.

 

Under LIA:n har den studerande alltid en LIA-handledare som stöttar, lär ut arbetet och ser till att den studerande når sina kursmål. Att vara LIA-handledare är både utvecklande för dig som person, men ger också möjlighet till att lära av en potentiell medarbetare. Som handledare får du också ofta större insikt i hur du själv jobbar och vilka processer som kanske skulle kunna förbättras. Alla våra LIA-handledare får gå en LIA-handledarutbildning och vi tecknar avtal med alla företag som tar emot en LIA-praktikant.  I avtalet finns information om den studerandes kursmål, vilka försäkringar som gäller och annat som rör LIA-perioden.

 

Är du nyfiken på att vara LIA-handledare och vill veta vad det innebär?

Ta dig en titt på filmen nedanför, där du även får höra vad andra LIA-handledare har haft att säga om uppdraget.