Innehåll:
I utbildningen får du kunskaper i standarden 50110-1, samt kompetens för hur du ska agera i olika situationer. Vi kommer att gå igenom:
- Vad säger standarden
- Var finns elfaran
- Hur påverkar olika beteenden säkerheten
- Hur gör man riskbedömning
- Olika ansvar och begrepp
- Olika arbetsmetoder
Upplägg
Utbildningen sker under en heldag där vi varvar genomgångar med diskussioner. Om möjligt tar vi gärna utbildningen ut i er verksamhet under dagen för att se på just era utmaningar. Efter utbildningen får du ett personligt intyg på att du är godkänd.
Boka din plats till utbildningen idag!
Vad innebär risk för elektrisk fara?
Arbete där det finns elektrisk fara inkluderar alla arbetsmoment som kan innebära en risk för kroppsskada på grund av elektricitet. Skador som kan uppstå är till exempel elchock som följd av strömgenomgång, brännskada som följd av ljusbåge eller andra skador som orsakas av dynamiska effekter av kortslutning. Alla dessa skador kan uppstå vid elinstallationsarbeten och andra arbeten både i och i närheten av en elanläggning eller en elektrisk utrustning.Vad är en elanläggning?
Elanläggning är en anläggning för produktion, överföring eller användning av el. Till elanläggningen räknas även de särskilda föremål som finns i anläggningen och som behövs för driften av den. Det juridiska begreppet är starkströmsanläggning.Är denna utbildning fysisk eller på distans?
Denna utbildning hålls digitalt lärarledd, eller på plats hos kund. Om möjligt tar vi gärna utbildningen ut i er verksamhet under dagen för att se på just era utmaningar.