Innehåll
Block 1: Introduktion, grunderna för hygien och smittskyddsarbete i besöksnäringen.
• Introduktion, kursmål, agenda. Deltagarens förväntningar och målsättningar med kursen.
• Mikroorganismer dvs. smittämnen som tex virus och bakterier.
• Smittvägar och förebyggande av smittspridning.
• Desinfektionsmedel, skyddsmaterial och skyddsutrustning.
• Lagar och regelverk som styr besöksnäringens verksamheter i sammanhanget hygien och smittskydd.
• Intressenters (Folkhälsomyndighet, Länsstyrelse, Regioner, Kommuner m.fl.) uppdrag i besöksnäringens
hygien och smittskyddsarbete.
• Blocket varvar reflektion, diskussion, erfarenhetsutbyte och övningar.
Block 2: Hur kopplar jag och omsätter kunskaper i hygien och smittskydd till min yrkesroll och mina arbetsuppgifter.
• Att kunna omsätta kunskaper och arbeta med utgångspunkt i ett hygien- och smittskyddsperspektiv.
• Blocket varvar samtal med praktiska övningar.
Block 3: Sammanfattning, mitt eget lärande, fortsatt arbete och utveckling.
• Sammanfattning av kursmoment.
• Reflektion över eget lärande under kursen, ”Min plan” för fortsatt arbete och utveckling. Hur kan detta
användas och utvecklas i yrkesvardagen.
• Summering och avslut.
För mer information om hur dina personuppgifter hanteras var vänliga se information på Besökskraft - Kompetensutveckling för besöksnäringen (regionvastmanland.se) och fliken ”Jag skall gå en utbildning”
För frågor vänligen kontakta besökskraft@ya.se