Information om Corona-viruset

Mina studier

Besökskraft - Dryck & mat i kombination

Kursen kommer att lyfta relationen mellan dryck och mat, samt utforska hur kombinationen påverkar måltidsupplevelsen. Dagen inleds med en samling och presentation innan en introduktion i respektive genre i dryckens spännande värld! 

Längd

1 dag

Ort

Linköping, Västerås, Örebro

Pris

7 750 SEK exkl moms

Studieformat

Fysiskt, lärarledd, praktiska moment, interaktivitet

Beskrivning
Förkunskaper
Målgrupp
Intyg, certifiering
Kursen kommer att lyfta relationen mellan dryck och mat, samt utforska hur kombinationen påverkar måltidsupplevelsen. Dagen inleds med en samling och presentation innan en introduktion i respektive genre i dryckens spännande värld! Teori & praktik varvas med provning där vi genomför sensorisk bedömning, samt för dialog om mat och dryck i kombination. Vi delar erfarenheter med varandra. Deltagarna tränas i och får verktyg för att särskilja smak och karaktär olika drycker emellan. Deltagarna kommer att få verktyg för en optimal smakupplevelse för gäster genom att kombinera rätt dryck till maten.

Utbildningen genomförs fysiskt under en heldag (7 timmar) och innehåller praktiska moment. Deltagarna förbereder sig inför kursstart genom att se ett inspelat material. I undervisningen varvas teori, reflektion, diskussion, erfarenhetsutbyte samt övningar kring respektive ämne i blocket. Efter utbildningen erhålls ett utbildningsbevis.


Innehåll

Utbildningen omfattar en heldag som är indelad i tre utbildningsblock.

Block 1: Introduktion till kursen, introduktion provningsmetodik och vinets historia.

    Introduktion, kursmål, agenda. Deltagarens förväntningar och målsättningar med kursen.
    Vad är vin och introduktion till vinets historia.
    Hur tolkar man en vinetikett.
    Provningsmetodik och sensorik.
    Provning; våra sinnen i kombination med olika smaker (vin).

Block 2: Öl, cocktail, alkoholfritt och fortsatt provning

    Öl, dess tillverkning samt olika genrer.
    Cocktail, introduktion spritsorter och alternativ i mocktail.
    Alkoholfria drycker.
    Provning; våra sinnen i kombination med olika drycker och smaker (vin, öl, cocktail, alkoholfritt).

Block 3: Sammanfattning, mitt eget lärande, fortsatt arbete och utveckling.

    Sammanfattning av kursmoment.
    Reflektion över eget lärande under kursen, hur detta kan användas och utvecklas i yrkesvardagen.
    Summering och avslut.

För mer information om hur dina personuppgifter hanteras var vänliga se information på Besökskraft - Kompetensutveckling för besöksnäringen (regionvastmanland.se) och fliken ”Jag skall gå en utbildning”

För frågor vänligen kontakta besökskraft@ya.se
Inga förkunskaper krävs
Kursen vänder sig till dig som arbetar i matsal, servering med menyplanering eller dig som på annat sätt arbetar med mat och dryck och vill utveckla din dryckeskunskap. Vid respektive kursstart inventerar kursledare deltagarnas erfarenheter och förväntningar.
Efter avslutad kurs kommer du att få ett utbildningsbevis
Beskrivning
Kursen kommer att lyfta relationen mellan dryck och mat, samt utforska hur kombinationen påverkar måltidsupplevelsen. Dagen inleds med en samling och presentation innan en introduktion i respektive genre i dryckens spännande värld! Teori & praktik varvas med provning där vi genomför sensorisk bedömning, samt för dialog om mat och dryck i kombination. Vi delar erfarenheter med varandra. Deltagarna tränas i och får verktyg för att särskilja smak och karaktär olika drycker emellan. Deltagarna kommer att få verktyg för en optimal smakupplevelse för gäster genom att kombinera rätt dryck till maten.

Utbildningen genomförs fysiskt under en heldag (7 timmar) och innehåller praktiska moment. Deltagarna förbereder sig inför kursstart genom att se ett inspelat material. I undervisningen varvas teori, reflektion, diskussion, erfarenhetsutbyte samt övningar kring respektive ämne i blocket. Efter utbildningen erhålls ett utbildningsbevis.


Innehåll

Utbildningen omfattar en heldag som är indelad i tre utbildningsblock.

Block 1: Introduktion till kursen, introduktion provningsmetodik och vinets historia.

    Introduktion, kursmål, agenda. Deltagarens förväntningar och målsättningar med kursen.
    Vad är vin och introduktion till vinets historia.
    Hur tolkar man en vinetikett.
    Provningsmetodik och sensorik.
    Provning; våra sinnen i kombination med olika smaker (vin).

Block 2: Öl, cocktail, alkoholfritt och fortsatt provning

    Öl, dess tillverkning samt olika genrer.
    Cocktail, introduktion spritsorter och alternativ i mocktail.
    Alkoholfria drycker.
    Provning; våra sinnen i kombination med olika drycker och smaker (vin, öl, cocktail, alkoholfritt).

Block 3: Sammanfattning, mitt eget lärande, fortsatt arbete och utveckling.

    Sammanfattning av kursmoment.
    Reflektion över eget lärande under kursen, hur detta kan användas och utvecklas i yrkesvardagen.
    Summering och avslut.

För mer information om hur dina personuppgifter hanteras var vänliga se information på Besökskraft - Kompetensutveckling för besöksnäringen (regionvastmanland.se) och fliken ”Jag skall gå en utbildning”

För frågor vänligen kontakta besökskraft@ya.se
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som arbetar i matsal, servering med menyplanering eller dig som på annat sätt arbetar med mat och dryck och vill utveckla din dryckeskunskap. Vid respektive kursstart inventerar kursledare deltagarnas erfarenheter och förväntningar.
Intyg, certifiering
Efter avslutad kurs kommer du att få ett utbildningsbevis
Linköping
24 januari 2022, 08:00 - 17:00
20 platser kvar
Västerås
08 februari 2022, 08:00 - 17:00
17 platser kvar
Örebro
08 mars 2022, 08:00 - 17:00
20 platser kvar

Vi anpassar din utbildning

 

Kontakta oss för frågor eller offert

023-584 50