Utbildningen genomförs fysiskt under en heldag (7 timmar) och innehåller praktiska moment. Deltagarna förbereder sig inför kursstart genom att se ett inspelat material. I undervisningen varvas teori, reflektion, diskussion, erfarenhetsutbyte samt övningar kring respektive ämne i blocket. Efter utbildningen erhålls ett utbildningsbevis.
Innehåll
Utbildningen omfattar en heldag som är indelad i tre utbildningsblock.
Block 1: Introduktion till kursen, introduktion provningsmetodik och vinets historia.
• Introduktion, kursmål, agenda. Deltagarens förväntningar och målsättningar med kursen.
• Vad är vin och introduktion till vinets historia.
• Hur tolkar man en vinetikett.
• Provningsmetodik och sensorik.
• Provning; våra sinnen i kombination med olika smaker (vin).
Block 2: Öl, cocktail, alkoholfritt och fortsatt provning
• Öl, dess tillverkning samt olika genrer.
• Cocktail, introduktion spritsorter och alternativ i mocktail.
• Alkoholfria drycker.
• Provning; våra sinnen i kombination med olika drycker och smaker (vin, öl, cocktail, alkoholfritt).
Block 3: Sammanfattning, mitt eget lärande, fortsatt arbete och utveckling.
• Sammanfattning av kursmoment.
• Reflektion över eget lärande under kursen, hur detta kan användas och utvecklas i yrkesvardagen.
• Summering och avslut.
För mer information om hur dina personuppgifter hanteras var vänliga se information på Besökskraft - Kompetensutveckling för besöksnäringen (regionvastmanland.se) och fliken ”Jag skall gå en utbildning”
För frågor vänligen kontakta besökskraft@ya.se