Mina studier

 

Samarbeta med oss

 

För oss är det viktigt att ha ett nära samarbete med företag i de branscher där vi utbildar. Vill ni kanske ta emot LIA-praktikanter, anställa en deltagare, delta i en ledningsgrupp, forma framtidens utbildningar, delta i branschdagar eller föreläsa på utbildningar? Möjligheterna är många. Tveka inte att kontakta oss för ett möte!

 

Ta emot LIA-studerande

LIA står för Lärande i arbete och det är just det praktiska lärandet som utmärker en Yrkeshögskoleutbildning. Det är då våra studerande får omsätta sin kunskap i praktiken. Genom att ta emot en LIA-praktikant från YrkesAkademin får du in helt nya ögon i din organisation och en möjlighet att lära känna din potentiella kollega innan anställning. Faktum är att många studenter anställs på sina LIA-platser redan innan utbildningen är slut! Bra för den studerande och för dig, en win-win-situation helt enkelt.

 

Att ta emot en LIA-praktikant är helt kostnadsfritt. Det som krävs av ditt företag är engagemang, tydliga arbetsuppgifter, rätt arbetsredskap samt en dedikerad LIA-handledare. Detta så att alla parter skall få ut så mycket som möjligt av tiden.

 

Delta i ledningsgrupp

YrkesAkademin Yrkeshögskola har ett nära samarbete med arbetslivet och de branscher vi utbildar inom. Bakom varje YH-utbildning finns en ledningsgrupp med företag, en studeranderepresentant, en utbildningsledare och representanter från kommun och högskola.

 

Ledningsgruppens främsta uppgift är att se till att utbildningen håller hög kvalité, så att de studerande får den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Ledningsgruppen har stort inflytande i utbildningen och sammanträder cirka fyra gånger per år.

 

Föreläsa på YrkesAkademin Yrkeshögskola

YrkesAkademin Yrkeshögskola letar ständigt efter gästföreläsare som kan inspirera våra studerande. Föreläsningarna går bra att hålla fysiskt på plats och via webb med hjälp utav våra nätbaserade lärplattformar. Vi söker företag, organisationer och andra verksamheter som är intresserad av att dela med sig av sin kunskap, i de branscher som är relevanta för våra utbildningar.

 

Kontakta oss 

Som arbetsgivare finns det en mängd olika sätt att samarbeta med oss på YrkesAkademin Yrkeshögskola. Kontakta oss så berättar vi mer! 

 

Vi vill samarbeta med YrkesAkademin YH