Mina studier

sen ansökan

 

Efter att ordinarie ansökan stängt

 

 

Sen ansökan

 

Efter ordinarie ansökningsperiod kan vissa utbildningar öppna upp för sen ansökan.

Det betyder att du fortfarande kan söka till utbildningen och ha chans att bli antagen.

Kom ihåg att sena ansökningar behandlas i mån av plats på utbildningen.

 

Antagningsbeskedet kan komma senare än för de som har ansökt under den ordinarie ansökningsperioden.

 

Du registrerar din ansökan på samma sätt som under ordinarie ansökningsperiod men hamnar i en annan kvot av sökande som kommer att antas i mån av plats efter att samtliga behöriga ordinarie ansökningar blivit erbjuden en plats på utbildningen.

 

 

Urval

 

På de YH-utbildningar där vi har fler behöriga sökande än antalet platser genomförs ett urval av samtliga behöriga.

 

Du som är behörig kommer du få en inbjudan till ett urvalsprov, ditt resultat på provet avgör sen din plats i urvalsordningen till utbildningen. Det innebär att du antingen blir antagen till utbildningen, eller att du hamnar på reservplats med chans att bli antagen.

 

Urvalsprovet kan vara utformat så att det mäter dina kunskaper i engelska, logik, matematik, svenska, hur du förstår instruktioner med mera, beroende på vilken utbildning det är du sökt.

 

Mer information om den specifika urvalsprocessen samt innehåll för just den utbildningen du sökt hittar du under fliken Urval på yh-antagning.se

 

Urvalsprovet är framtaget för att få fram de sökande som har bäst förmåga att tillgodogöra sig utbildningen på bästa sätt.

 

Om två eller flera resultat är exakt samma, kommer utbildningsplatserna att lottas och registreras i fallande ordning i antagningssystemet yh-antagning.se.

 

 

Antagningsbesked

 

När ett eventuellt urval är klart och ledningsgruppen tagit beslut om antagning skickas ett automatiskt antagningsbesked ut genom vårt antagningssystem yh-antagning.se, samt ett mejl för påminnelse.

 

Logga in på yh-antagning.se för att läsa ditt besked.

 

Om du blivit antagen

 

Har du blivit antagen vill vi att du snarast loggar in på yh-antagning.se för att tacka Ja eller Nej till din plats i utbildningen. Efter ett visst antal dagar går platsen automatiskt vidare till nästa person i reservlistan. Mer information om antal dagar du har på dig att tacka Ja eller Nej står i antagningsbeskedet. Efter att du tackat Ja till din plats i utbildningen kommer du få ett välkomstmail  med mer information om uppstart, terminstider, kurslitteratur med mera.

 

 

Om du står som reserv

 

Om du står på reservlistan finns det fortfarande en chans att bli antagen. När någon tackar nej till sin utbildningsplats så förflyttas du automatiskt upp i listan. Som reserv kan ett antagningsbesked dröja, och i enstaka fall några veckor in på terminen.

 

Tillbaka till yrkeshögskolan