Information om Corona-viruset

Mina studier

 

 

Att läsa på distans – så här går det till

 

 

Att läsa en utbildning på distans ger dig frihet att själv välja var du vill studera och till stor del också när du vill studera. Lärandet och kommunikationen sker online, men också genom ett antal fysiska träffar per termin. Varje träff är mellan en till fyra dagar. Träffarna kan till exempel innehålla tentamen, föreläsningar, studiebesök, diskussioner, redovisningar, gruppövningar och grupparbeten.

 

 

Studieformen innebär stor frihet men också stort ansvar. På de flesta utbildningar sker schemalagda seminarier (ofta flera i veckan), med utbildare, i realtid via Internet och det sker på dagtid. På samma sätt kan handledning också ske. Utöver det här planerar du själv dina studier. De flesta utbildningarna sker på heltid vilket omfattar ca 40 timmars studier per vecka, det vill säga i snitt åtta timmar om dagen.

Du behöver själv planera för dina studier och aktivt ta del av den kommunikation som sker digitalt kring uppgifter, schema med mera.

 

 

Ditt eget distansklassrum

 

Du behöver ha tillgång till:

 

  • Dator (ej mobil eller platta)
  • Fast uppkoppling till Internet
  • Webbkamera (gärna extern)
  • Headset avsett för din dator (vi rekommenderar USB-headset)

 

Du kan välja att studera hemma, på kommunernas lärcentrum, på bibliotek eller andra lämpliga miljöer.

 

 

Det dagliga arbetet

 

Distansutbildningen genomförs via vår pedagogiska plattform itslearning samt det webbaserade videomötesverktyget Zoom. Genom dessa får du tillgång till utbildningsmaterial och kan delta i diskussioner och seminarier. Både individuella inlämningsuppgifter och grupparbeten förekommer.

 

 

Lärande i arbete (LIA)

 

I utbildningen ingår även praktikperioder (Lärande i arbete/LIA). Dessa kan göras på olika platser i landet. YrkesAkademin kan garantera att du får en plats men vi kan inte garantera att det blir på just din hemort. LIA-platsen måste vara relaterad till yrkesrollen och godkänd av din utbildningsledare.

 

 

 

Visa alla våra YH-utbildningar på distans