Obligatorisk anmälan till studiebesök
- Falun – mejla till Lars på mejladressen: lars.karlsson@ya.se
- Skövde – mejla till Peter Röe: peter.roe@ya.se
- Uppsala – mejla till Nicole på mejladressen: nicole.gripenberg.slotte@ya.se
- Kumla – mejla yar.kumla@ya.se
Restaurang- och bageribranschen söker kompetent personal
Vilken roll du än har på en restaurang är ett genuint intresse för mat och service det absolut viktigaste. YrkesAkademins utbildningar genomförs till 100 % i verklig miljö.
Intresse för mat, drycker och service är det absolut viktigaste. Livet på en restaurang, bageri eller konditori är ofta livfullt, varierande och spännande – jobbet är omväxlande!
När du väljer att omskola eller utbilda dig till ett jobb inom Restaurangbranschen väljer du att arbeta i en bransch med många olika arbetsuppgifter.
För att du ska trivas med ditt yrkesval och passa i den här branschen ska du:
- Vara en positiv person som är lätt att samarbeta med.
- Vara flexibel och stresstålig
- Vara serviceinriktad och tycka om människor
- Kunna ta egna initiativ och vara självgående.
- Kunna prioritera.
- Gilla att ha många bollar i luften.
Olika inriktningar finns på olika studieorter. Ta kontakt med Arbetsförmedlingen för att se vad som gäller där du bor.
Test – test och kartläggning – rikttid 3 veckor
Utbildningen inleds med en testmodul, rikttid på 15 dagar, där deltagaren får möjlighet att pröva på och stämma av sina förutsättningar för yrket.
Yrkesinriktningar
- Kock – 45 veckor
- Bageri och Konditori (finns i Kumla) – 49 veckor.
- Servering (finns i Kumla) – 52 veckor
Bedöms som lämplig i testmodulen