Mina studier

 

Advisory Board

 

Är du väl insatt i din branschs framtid och är intresserad av att trendspana för framtiden är du varmt välkommen till YrkesAkademins Advisory Board. 

 

I arbetet med ansökningar för nya utbildningar behöver vi få intryck och idéer från arbetslivet om vilka behov av framtida kompetens som efterfrågas. Ett bra sätt att göra det är att träffas i organiserade gruppsamtal där arbetslivet kan dela med sig av hur de ser på behovet av framtida kompetenser. Vi kallar det för Advisory Board.  

 

Advisory Board är en grupp representanter från arbetslivet som samlas för att diskutera frågor och idéer inom deras branschområden, framtida yrkesbehov samt att med deras samlade expertis skapa framtidens YH-utbildningar.  

 

En slags trendspaning på framtida behov av yrkesroller helt enkelt. Men också ett nätverkande där branschen tillsammans skapar förutsättningar för behov och efterfrågan av utbildad och kompetent personal. 

 

Frågor och svar:  

 

För dig som funderar på att delta: 

 

Vad får du? 

 

  • Tillgång till ett nätverk med aktörer i din och närliggande branscher 
  • Möjlighet att påverka utveckling av kompetens i ett stort antal framtida yrkesroller 
  • Tillgång till studerande i praktik för drift- och utveckling i verksamheten 
  • Förenklande av kandidaturval vid rekrytering av personer med just den kompetens du söker 

 

Vad gör du? 

 

  • Deltar i ett samtal ett par timmar med kollegor från branschen (där vi analyserar framtida kritiska kompetensbehov i din bransch och hur vi kan arbeta vidare med dessa.) 
  • Utifrån detta samtal ser vi om du/ditt företag kan eller vill engagera sig på andra sätt i en specifik idé eller utbildning. 

 

Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan eller hör av dig direkt till någon av personerna nedan:

 

Maddie Larsson, affärsutvecklare, Maddie.larsson@ya.se 

 

 

Jag vill:
Samtycke(Obligatoriskt)